Hogyan gátolja üzleti sikereidet a flash?

Hogyan gátolja üzleti sikereidet a flash?

Most egy olyan témáról olvashatsz, amiről a webdesign cégek többsége nem szívesen beszél. Vagyis ez csak félig igaz, hiszen az előnyöket igenis megemlítik.

A flash napjainkban rendkívül divatos webdesign technika. Ez nem is csoda, hiszen rendkívül látványos, és igencsak fel tudja dobni az oldal hangulatát, a ha a látogatónak elég gyors gépe van. Aki rendel egy flash alapú weboldalt, egy flash menüt vagy animációt a cégének, az igen csak elégedett lesz weboldalával, hiszen a weboldala látványos, és azt sugallja, hogy rengeteg pénzbe került. Ez remek benyomást kölcsönözhet a cégnek. Egy weboldal készítési technikákban kevésbé jártas cégvezetőt egy flash oldallal lehet a leginkább “levenni a lábáról”. Ha elkészítünk egy flash alapú weboldalt garantáltan elégedett lesz a megrendelő a látvánnyal. De valóban csak azért csináltatunk weboldalt a cégünknek, hogy gyönyörködhessenek benne a látogatók? Vagy a bevételünket akarjuk növelni?

Magas bevétel kontra látványos animációk

Már tudjuk, hogy rendkívül látványos lehet a weboldalunk a flash animácók révén. Ám van néhány apró probléma, amit a webdesign cégek nem említenek meg, ha a téma a flash menüre vagy flash animációra terelődik. Az első és legfontosabb az, hogy a keresők (pl. a Google) nem tudják értelmezni a flasht. Így a weboldalt úgy jutalmazzák, hogy lejjebb kerül a keresési eredmények között.

Gondolkodjunk el tehát azon, hogy megéri nekünk az, ha van egy nagyon szép és látványos oldalunk, amit kb. 70%-al kevesebben látogatnak csak azért mert flash van rajta? Van akinek megéri, mert nem azért készíttet weboldalt, hogy bevételt termeljen.

Azonban nem ez az egyetlen hátránya a flashnek. Ugyanis az emberek igen nagy része folyamatosan tér át alternatív böngészőkhöz leváltva ezzel az Internet Explorert. Ilyen alternatíva pl. a FireFox, az Opera, stb. Ezek azonban többnyire nem jelenítik meg a flash animációkat, csak egy flash lejátszó installálása után. Így néhány látogató, aki nagy nehezen megtalálja flashes oldalunkat, üres szürke felületet lát csak a flash helyén. Joggal lesz tehát morcos, és keres más weboldalt, amivel nincs ennyi probléma.
Tény: a látogatóknak már csak kevesebb mint 60%-a használ Internet explorert és ez a szám folyamatosan csökken. Természetesen az alternatív böngészőkhöz is vannak modulok, melyek segítenek a flash megjeleníthető, de ezeket nem mindenki telepíti.

A harmadik probléma a flashel az, hogy rendkívül drága mulatság. Nem csak arra gondolok, hogy többet elkérnek az elkészítéséért, hanem arra is, hogy a módosítása sokkal költségesebb, és a weboldalad látogatottságát is rontja, tehát kevesebb bevételt hoz egy szép flashes oldal, mint egy szép flash nélküli. Attól, hogy egy oldal nem mozog és zenél, még lehet szép.

Most nézzük a látogatók szempontjából a dolgot. Vajon hány látogatónak van kedve és ideje végignézni a látványos intrót vagy kergetni csillogó mozgó menüsor?

A legtöbb esetben a céges weboldalakon azért van flash, mert vagy csak ahhoz ért a webdesign cég, mivel ehhez nem kell programozói tudás, vagy a cég vezetőjének tetszik, és nem tudja, hogy ezzel bevételektől fog elesni. Az internet böngészése közben a látogatók minél gyorsabban akarnak hozzájutni minél több hasznos információhoz. Ebben a flash intrók és flash oldalak betöltési ideje csak hátráltatja őket.

Összességében tehát azt mondhatom el, hogy a flashnek is meg van a helye. A művészeti oldalakon, a webes játékok oldalain, és még sorolhatnám, de semmiképp nem az információ központú üzleti világban vagy az üzleti weboldal készítés területén. Így a választás a tied, hogy flashel szeretnél weboldalt, vagy flash nélkül.

webshop7_9

Érme a legszebb ajándék!

Érmebolt >>


Könyvelés teljes körű ügyintézéssel >>

Ingyenes tanácsadás, rugalmas nyitvatartás!


Kötelező szabályzatok elkészítése >>

Tisztelt Cégvezető!
Készíttesse el kötelező szabályzatait, mielőtt az adóhatóság megbünteti!

loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.